Το αγιογραφικό του έργο χαρακτηρίζεται από τον σεβασμό στην παράδοση και τα φυσικά παραδοσιακά υλικά της κλασικής παλαιάς αγιογραφίας.

palantzas-viografiko

Το εργαστήριο μας το οποίο βρίσκεται στην Λάρισα επί της Ιωαννίνων 86 έναντι της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης.

Βιογραφικό
Απόστολου Παλάντζα


Γ εννήθηκε στη Λάρισα το έτος 1985, όπου και κατοικεί. Από μικρή ηλικία του κέντρισε το ενδιαφέρον η τέχνη της Αγιογραφίας και η δυναμική των ευλαβουμένων εικόνων και ξεκίνησε να αγιογραφεί ερασιτεχνικά συμβουλευόμενος τον Ιερέα της Ενορίας του. Κάποιο θαυματουργικό προσωπικό συμβάν υπήρξε αρκετό για να τον οδηγήσει πλέον ολοκληρωτικά στην απόφαση να αφοσιωθεί στην τέχνη της Αγιογραφίας.

Το έτος 2007 αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Αγιογραφίας Βυζαντινών Eικόνων και Tοιχογραφιών και έκτοτε ασχολείται επαγγελματικά με την ιερή τέχνη της Αγιογραφίας.

Αγιογραφεί φορητές εικόνες, τοιχογραφίες και τέμπλα, ενώ κατέχει άριστα την τέχνη της στιλβωτής επιχρύσωσης (χρησιμοποιώντας φύλλο χρυσού για την επιχρύσωση 24 καρατίων) και ειδικεύεται στην συντήρηση και την αναπαλαίωση βυζαντινών εικόνων.Έ χει αναλάβει την αγιογράφηση τοιχογραφιών Ιερών Ναών και ιδιωτικών παρεκκλησίων της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Λάρισας, ενώ φορητές εικόνες του κοσμούν διαφόρους Ιερούς Ναούς, παρεκκλήσια και σημαντικές ιδιωτικές συλλογές σε όλη την επικράτεια της Ελλάδος, στην Κύπρο και στην Αυστραλία.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εικαστικές εκθέσεις, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 συμμετείχε στην έκθεση βυζαντινής εικαστικής τέχνης «ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ» που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Το αγιογραφικό του έργο χαρακτηρίζεται από τον σεβασμό στην παράδοση και τα φυσικά παραδοσιακά υλικά της κλασικής παλαιάς αγιογραφίας, στηριζόμενος στην γνώση και την εμπειρία που μας κληροδότησαν οι πατέρες της τέχνης της Ορθόδοξης Βυζαντινής ζωγραφικής. Φιλοτεχνεί, είτε υιοθετώντας παλαιά πρότυπα με ακρίβεια και πιστότητα, είτε δίνοντας το ιδιαίτερο στίγμα του στις παραστάσεις, ακολουθώντας πάντα της επιταγές της παράδοσης της Εκκλησίας, όπως οι παλαιοί βυζαντινοί καλλιτέχνες.

Για τον ίδιο, η απεικόνιση των λατρευτικών μορφών πρέπει να γίνεται με ευλάβεια και βαθειά πνευματικότητα, καθόσον η ιερή τέχνη της Αγιογραφίας φέρνει σε επαφή τον ορατό, γήινο και πεπερασμένο κόσμο μας, με τον αόρατο κόσμο της Βασιλείας του Θεού.

palantzas-viografiko-2
palantzas-viografiko
palatzas agiografies